Real estate office in Kos
Kos Real Estate - Real estate agency in Kos
Kos Property

Η εταιρεία
Γενικά

Φτάνοντας με το πλοίο στο λιμάνι θα αντικρίσετε το κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη και θα περπατήσετε τη λεωφόρο των Φοινίκων. Τα επιβλητικά κτίρια μιας άλλης εποχής, που έδεσαν και αυτά με τον τόπο μας, μάρτυρες της ιστορίας μας, θα σας μαγέψουν. Η Κως από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, γι’ αυτό η αποδοχή του διαφορετικού, του ‘άλλου’ είναι μέρος της κουλτούρας και του πολιτισμού μας. Εδώ θα περπατήσετε ανέμελοι σε πλακόστρωτους δρόμους και σοκάκια και θα επισκεφτείτε τον πλάτανο του Ιπποκράτη, του αρχαιότερου γιατρού του κόσμου, την παλιά πόλη δίπλα στη σύγχρονη, την casa Romana, ρωμαϊκό σπίτι, που φανερώνει την ανάπτυξη του νησιού μας σε όλες τις ιστορικές περιόδους: αρχαία, ρωμαϊκή, βυζαντινή, σύγχρονη εποχή. Θα επισκεφτείτε το ασκληπιείο, το πιο αρχαίο νοσοκομείο του κόσμου και θα αγναντέψετε απέναντι τη νωχελική Ανατολή. Τέλος, θα ξαποστάσετε στην πλατεία Ελευθερίας δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού και θα γευτείτε το ντοματάκι, το ωραιότερο γλυκό κουταλιού.  
Στο δρόμο για τα χωριά θα περπατήσετε μέσα σε μια φύση με μεθυστικά αρώματα από: κέδρα, άγρια μέντα, θυμάρι, ρείκια, αγριολεβάντα, αλισφακιά, κουμαριά, δεντρολίβανο, ρίγανη, φλισκούνι και θα συναντήσετε φιλόξενα χωριά με ανέμελους ανθρώπους. Θα ανεβείτε στο ψηλότερο βουνό του νησιού, το Δίκαιο, όπου είναι σκαρφαλωμένα μικρά χωριουδάκια με τρεχούμενα νερά, θα ξαποστάσετε στη Ζιά και θα αγναντέψετε απέναντι την Κάλυμνο υπό το ‘βλέμμα’ του Ωρομέδοντα, της ψηλότερης βουνοκορφής του νησιού, που σημαίνει τον άρχοντα, το βασιλιά των ωρών, του χρόνου, αυτού, δηλαδή, που παρακολουθεί αιωνίως τις μικρές ζωές των ανθρώπων, χωρίς ο ίδιος να φθείρετε. Στο χωριό Κέφαλος θα κολυμπήσετε δίπλα στο αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας, που στα πρωτοχριστιανικά χρόνια αφιερώθηκε στον πρωτομάρτυρα Άγιο Στέφανο και στη γαλήνη του κόλπου θα αγναντέψετε το Καστρί, μικρό νησάκι με το μοναχικό εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα σκαρφαλωμένο στα βράχια του με το γαλάζιο τρούλο, που ενώνει το γαλάζιο τ’ ουρανού και της θάλασσας. Στο βάθος του κόλπου στέκει το βουνό Ζηνί που, όπως φαίνεται από το τοπωνύμιο, ήταν αφιερωμένο στον υπέρτατο Θεό, τον ξένιο Δία, θεό της φιλοξενίας, περιοχή απείρου κάλλους. Στο δρόμο για τον Αϊ Γιάννη, που αποτελεί και το τέλος του οδικού δικτύου του νησιού, τα Παλάτια, μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού που, όπως μαρτυρούν τα αρχαία ερείπια, είχαν χτίσει τα ανάκτορά τους οι πρώτοι μας Βασιλιάδες και δίπλα το μοναχικό εκκλησάκι της Παναγιάς της Παλατιανής. Ανηφορίζοντας για το Ζηνί θα συναντήσετε την Άσπρη Πέτρα, παλαιολιθικό σπήλαιο που κατοικήθηκε από τους πρώτους κατοίκους του Αιγαίου και απέναντι ξεπροβάλλει η Νίσυρος. Φτάνοντας στον Αϊ Γιάννη θα αγναντέψετε την απεραντοσύνη του πελάγους και αν είναι 28 Αυγούστου, παραμονή της εορτής του μοναστηριού, θα φας, θα χορέψεις, θα γλεντήσεις!
Εδώ τελειώνει το μικρό μας οδοιπορικό, ένα ταξίδι διαχρονικό, όπου η αρχαία μας γη υπάρχει και ζει δίπλα στη σύγχρονη και η αρχαία μας γλώσσα επιβιώνει στη ντοπιολαλιά μας και στα τοπωνύμια μας. Ένα ταξίδι που θα φέρει στο νου του ταξιδιώτη το στίχο του μεγάλου μας νομπελίστα ποιητή Γεωργίου Σεφέρη πως ταξιδέψαμε «μαζί με τα αρχαία ερείπια και τη σύγχρονη θλίψη μας». Αλλά «τη σύγχρονη θλίψη» ο νησιώτης τη μετατρέπει σε δημιουργία, αλληλεγγύη, χαρά, γλέντι και χορό στις συνάξεις και τα πανηγύρια του. Είναι η ‘χαρμολύπη’ των Βυζαντινών ή ο ‘κλαυσίγελος’ των Αρχαίων. Μια βαθιά φιλοσοφική στάση που χαρακτηρίζει το λαό μας, ένα παλιό μάθημα που διδαχτήκαμε από τους αρχαίους μας φιλοσόφους.
Εδώ οι μέρες αργοκυλούν κάτω από έναν εκτυφλωτικό ήλιο και τη δροσερή αύρα της θάλασσας, ενώ οι νύχτες κάτω από τον έναστρο ουρανό σε μαγεύουν δίπλα στο μεθυστικό άρωμα από γιασεμί, αγιόκλημα, βασιλικό, λουΐζα, νυχτολούλουδο. Εδώ, θα αισθανθείς πράγματι, πολύ πλούσιος, γιατί ‘από το ελάχιστο φτάνει κανείς στο μέγιστο’ και μέγιστο σήμερα μέσα στη δύνη του απέραντου παγκοσμιοποιημένου κόσμου και τα δεινά που ζούμε, είναι ο μικρόκοσμος του νησιού μας. Ένα χαμόγελο, ένα καλοσυνάτο νεύμα, μια εγκάρδια καλημέρα: «Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας!», γράφει ο άλλος μεγάλος νομπελίστας μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.
Λέμε, λοιπόν, ‘οίκαδε’ γιατί:
Εδώ θα νιώσεις πως γύρισες επιτέλους στην πατρίδα σου, στο σπίτι σου.
Εδώ μπορείς να ρίξεις το δικό σου αγκυροβόλιο!
Εδώ μπορείς να χτίσεις τα δικά σου όνειρα!
Εδώ μπορείς να χτίσεις το δικό σου σπίτι!
 
 
Καλωσόρισες!
 
Σε περιμένουμε
 
Το κείμενο ''Οίκαδε'' γράφτηκε και παραχωρήθηκε στο Kosrealestate από τη Σχολική Σύμβουλο Κω - Νισύρου Μαρία Κουρούπη.

 


 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Ξέρουμε την Κω καλύτερα από οποιονδήποτε και ενημερώνουμε πάντα τους πελάτες μας για οποιεσδήποτε αλλαγές στις διαδικασίες αγοράς.

 

Ιδρυτής της εταιρείας Kosrealestate

Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Γιώργος Παπαλεξανδράτος, σχεδιαστής-διακοσμητής που για πολλά χρόνια δραστηριοποιόταν στις αρχιτεκτονικές μελέτες και κατασκευές διατηρώντας τεχνικό γραφείο από το 1985
Αργότερα ενσωμάτωσε στη λειτουργία του τεχνικού του γραφείου και τις κτηματομεσιτικές συναλλαγές. Η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας του νησιού οδήγησαν στο όραμα για τη δημιουργία www.kosrealestate.gr. Πράγμα για την εποχή πρωτοποριακό… Φανταστείτε ότι σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν μόνο 300 web sites όλων των δραστηριοτήτων και συνολικά 8 real estate web sites.
Από τότε μέχρι σήμερα το kosrealestate έχει γίνει συνώνυμο της ποιοτικής και εγγυημένης κτηματομεσιτικής συναλλαγής, προσφέροντας σε εκατοντάδες Έλληνες και Ευρωπαίους το δικαίωμα να κτίσουν τα όνειρα τους εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και χωρίς κανένα ρίσκο.
Σήμερα, συνεχίζουμε σαν οικογενιακή επιχείρηση με τη Ξένια Παπαλεξανδράτου, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε, τον Αναστάσιο Παπαλεξανδράτο, Αρχιτέκτων Μηχανικός Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου- Πολυτεχνείου Ρώμης La Sapienza, το Μάγκο Μιχάλη, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Έτσι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας σε μια ευρύτατη γκάμα υπηρεσιών. Επεκτεινόμαστε και σε άλλες σχετικές δραστηριότητες , όπως η πράσινη ενέργεια και τα οικολογικά σπίτια www.kosenergy.gr  γιατί και εμείς έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε σε αυτό που λέμε σωτηρία του πλανήτη. 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:

 
Εύρεση ακινήτου για αγορά
 
Αμοιβή 2% επί της αξίας του ακινήτου ή 1% για ακίνητα αξίας άνω του 1.000.000 €
 
Προκαταβολή 50 € για την υπόδειξη ακινήτου η οποία αφαιρείται σε περίπτωση αγοράς (δεν επιστρέφεται).
 
Ελάχιστη αμοιβή γραφείου σε περίπτωση αγοράς 1.500 €
 
 
Εύρεση ακινήτου για ενοικίαση  
 
Αμοιβή το αντίτιμο ενός ενοικίου
 
Ελάχιστη αμοιβή ενοικίασης 150 €
 
Προκαταβολή 20 € για την υπόδειξη ακινήτου η οποία αφαιρείται σε περίπτωση ενοικίασης (δεν επιστρέφεται).